kernel

mainline 4.9

stable 4.8.15

Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
 
Налазите се овде: Дом / Aktivnosti / Drugo LUGoNS predavanje pod naslovom "Anonimnost na Internetu"

Drugo LUGoNS predavanje pod naslovom "Anonimnost na Internetu"

аутор: milobit Последња измена 12:21 02.02.2009.
Zaštitite svoju privatnost!
Када 02.03.2009.
од 19:00 до 20:00
Где CK13 Vojvode Bojovića 13
Особа за контакт
Додај догађај у календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

LUGoNS u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 organizuje tribinu sa temom "Anonimnost na Internetu". Ovo predavanje ima za cilj da informiše i objasni zašto je privatnost toliko bitna u vremenu u kojem živimo, kao i da predstavi razne tehnike koje postoje da bi zaštitili svoju privatnot na Internetu.

"Zašto bih se informisao o anonimnim tehnikama komunikacije na Internetu? Ne bavim se kriminalom niti imam šta da krijem."  Ovakvo ili slično razmišljаnje je, prvo što nam prostruji kroz glavu, kada se pokrene ova tema. Ona sama po sebi obavijena je velom tajne a većina je svrstava u razne kriminalne i ilegalne aktivnosti. Ovakav načina razmišljanja automacki proizilazi iz toga, jer u svakodnevnom životu mi ni ne razmišljamo o očuvanju naše anonimnosti i privatnosti.

Krenimo od svakodnevnih životnih situacija. Prvi primer bio bi kupovina knjige u knjižari. Uzeli ste knjigu koja vam se sviđa i uputili se ka kasi da je platite. U slučaju da vas prodavac ne poznaje i da knjigu platite u kešu Vi bi tu knjigu kupili potpuno anonimno. Zamislite situaciju da vam je prodavac na kasi tražio da se legitimišete i da mu pokažete ličnu kartu! Da li bi ste se zapitali  da li nešto nije u redu? Sledeći primer je novo poznansto u kafiću. Pri novom poznanstvu na početku Vi sami odlučujete koliko ćete informacija otkriti o sebi. Kada se poznanstvo pretvorilo u prijateljstvo, onda  je to sasvim druga priča. Poenta svega ovoga je da odluku, da li ćete i koliko informacija dati o sebi, je Vaša lična stvar i ona isključivo zavisi od Vas. 

Pravo na davanje bilo kakvih informacija o sebi treba da bude Vaša i samo Vaša odluka!

 

Adresa: LUGoNS laboratorija (Vojvode Bojovića 13)

Predavač: Miloš Krasojević, predsednik LUGoNS udruženja

More information about this event…

Дејства на документ

Filed under:
« јул 2018 »
јул
поутсрчепесуне
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA