Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / delboy / Vesti / Asus počinje isporuke EeePC u septembru

Asus počinje isporuke EeePC u septembru

by Bojan Delić last modified Aug 23, 2007 05:12 AM
EeePC (Easy to learn, work, play; Excellent Internet experience and Excellent mobile computing experience) uskoro u prodavnicama...

Asustek Computer počinje isporuku novog jeftinog prenoskog računara istovremeno klijentima u Americi, Evropi, Kini i Tajvanu sredinom septembra, i prva isporuka će biti veličine 20.000 uređaja. Kao dodatak, da bi osigurao prodaju, Asustek je primio porudžbine za EeePC od mnogih obrazovnih ustanova, osiguravajućih kuća...

Ipak, ova kompanije izražava zabrinutost da konstantna umanjenost zaliha ključnih komponenti može uticati na proizvodnju u drugoj polovini godine.

EeePC će biti dostupan u nekoliko varijanti po ceni od $199, $239, $349 i $369, u zavisnosti od specifikacije. Model po ceni od $349 će biti "glavni" model i u prva isporuka će uglavnom biti ovaj model.

Kako je Jonney Shih ranije predvideo, u 2007. se očekuje 500.000 isporuka, a u 2008. očekuje da da će ovaj broj skočiti na 3-5 miliona.

Software koji pokreće EeePC je Linux, Xandros distribucija i bootuje se za 15 sekundi (ili su bar tako rekli iz Asustek-a). Od software je uključen i OpenOffice.org kao i Mozilla Firefox.

Izvor: DigiTimes.com


Document Actions