Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / dreamerns / vesti / Prvi Linux mobilni LiMo Fondacije

Prvi Linux mobilni LiMo Fondacije

by Nikola Novaković last modified Feb 19, 2008 09:24 AM
LiMo Fondacija koju čini niz vodećih svetskih proizvođača mobilnih telefona i mobilnih operatera predstavila je prve mobilne koji koriste njihovu softversku Linux platformu.

Pre par dana u Barseloni na Mobile World Congress-u, LiMo Fondacija predstavila je prve modele mobilnih telefona koji su zasnovani na platformi LiMo. LiMo platforma za mobilne telefone koristi operativni sistem zasnovan na Linux-u. Limo Fondacija je ustvari konzorcijum od preko 20 partnera koji, između ostalih, čine takva zvučna imena kao što su: Samsung, LG, Motorola, Panasonic, NEC, NTT DoCoMo, Vodafone i Orange.

U Barseloni je predstavljeno 18 modela od kojih je čak 15 spremno za serijsku proizvodnju dok su preostala 3 na nivou prototipa. Pored niza Motorolinih modela koji podržavaju LiMo (koji su već ranije pušteni u prodaju, ali samo za Motorolinu Linux platformu MOTOMAGX), LiMo platformom opremljen je i Samsungov model SGH-i800 koji će biti dostupan samo mušterijama operatera Orange. Za najvećeg japanskog operatera, NTT DoCoMo, kompanije NEC i Panasonic već su pripremile po nekoliko modela koje će raditi na LiMo platformi.

Izvor: Tehnopolis

Document Actions