Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / meka / Vesti / Google Waves ugledao svetlost dana

Google Waves ugledao svetlost dana

by Goran Mekić last modified Jun 02, 2009 09:48 AM
Nova Google aplikacija, nova opasnost

Google Wave poseduje daleko naprednije mogućnosti od osnovnih operacija manipulacije elektronskom poštom omogućujući korisnicima da komuniciraju i sarađuju tokom rada u realnom vremenu koristeći tekst, fotografije, video, mape kao i materijal sa drugih društvenih mreža i izvora koji se mogu pronaći na Internetu. Google Wave jednako kombinuje konverzaciju i dokumenta.

Korišćenje aplikacije započinje tako što korisnik definiše svoj profil i dodaje kontakte. Svako može direktno da ubaci, odgovori ili izmeni sadržaj Wave-a. Zamišljen je kao zajednički tekst editor naprednih mogućnosti gde možete momentalno videti šta vaši prijatelji ili saradnici kuckaju u Wave editoru. To znači da je Google Wave pogodan za razmenu kratkih i sažetih trenutnih poruka ali i sadržaja koji se čuvaju duže vremena. Poseduje i „Playback“ funkciju koja daje krataki pregled istorije određene Wave komunikacije. Google Wave je trenutno dostupan u obliku probne verzije koja je data na uvid programerima obzirom da će distribucija ove aplikacije biti slobodna (open source). Google Wave se sastoji iz tri dela: aplikacije, platforme i protokola.

Divno i krasno, zar ne? NE!!! Za razliku od facebook-a, ne samo da će na serveru biti ko je kome prijatelj, šta je kome rečeno, šta Vam se sviđa i gde ste bili, nego više nemate potrebu ni za diskom. Svi vaši dokumenti će biti "tamo negde". Slobodan softver još uvek nije "nadjačao" vlasniči, a već treba da se borimo za slobodu na novom frontu informatičke teritorije. Želim nam puno sreće da ovaj Google-ov talas nove idiotarije ode u zaborav!

Izvor: b92.net

Document Actions