Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / meka / Vesti / Internet dranje domaćeg kupca

Internet dranje domaćeg kupca

by Goran Mekić last modified Nov 25, 2007 04:06 PM
Svima jeftino, samo Srbiju derimo!

BEOGRAD - „Telekom Srbije“ vlasnik je kompletne ADSL infrastrukture, jer se za nju koriste postojeći telefonski kablovi i telefonske „parice“. Srpska državna kompanija internet provajderima iznajmljuje svoje kapacitete fiksne telefonije, a i sama se bavi prodajom ADSL-a krajnjim korisnicima. Telekom je, osim „Verata“, jedini vlasnik veze sa svetom, dakle monopolista.

Usluge „Telekoma“ i ostalih preprodavaca usluga u Srbiji daleko su od kvaliteta zemalja u okruženju, ali su zato znatno skuplje. Što se tiče brzine ponuđene korisnicima, jedino stanovnici Burkine Faso imaju lošiji ADSL od građana Srbije.

Tako stanovništvu Kosova provajder „Kujteša“ (http: //www. kujtesa. com/index. php) nudi brzine ADSL-a i do 6 Mb/s, dok brzina protoka od recimo 3 Mb/s staje 19 evra. U Srbiji za otprilike istu sumu se dobija maksimalni protok od 1,5 Mb/s. Kako Glas saznaje, „Kujteša“ iznajmljuje četri linka ka svetu od „Telekoma Srbije“ AD! Osim kosovskih „Kujteše“ i „Ipkoneta“, „Telekomove“ linkove iznajmljuju i provajderi iz zemalja u okruženju, recimo iz Makedonije i Bugarske...

Izvor: http://www.glas-javnosti.co.yu/

Document Actions