Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / members / meka / Vesti / Novi fiksni operater

Novi fiksni operater

erstellt von Goran Mekić zuletzt verändert: 13.01.2010 00:23
Kako to izgleda kada je sve lepo namešteno

Od četiri kompanije koje su otkupile konkursnu dokumentaciju (Telenor, Vip mobile, Kerseyco Trading Limited i Konsing Group) samo je Telenor i dostavio ponudu.

Kako prenosi Beta, Konsing Group je od podnošenja ponude odustao zbog nepotpune konkursne dokumentacije. Naime, ona nije sadržala ključne elemente za biznis plan na osnovu kojih bi mogao da se proceni neophodan obim ulaganja i isplativost posla. Inače, većinski vlasnik Konsinga je američka kompanija COMgroup International koja je kontaktirala dva američka telekomunikaciona operatora zainteresovana za ulaganje u fiksnu telefoniju u Srbiji.

Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja je konstatovala da je kompletnu dokumentaciju blagovremeno predala samo kompanija Telenor. Sledi faza u kojoj će komisija detaljno pregledati predatu dokumentaciju i najkasnije u ponedeljak 18.1. do 10 časova objaviti da li je Telenor ispunio uslove za dalje učešće u postupku. Tada će se znati i mesto i vreme kada će biti otvoren finansijski deo ponude.

Nakon završetka sednice, predstavnici Telenora su istakli da će nove fiksne brojeve telefona korisnicima moći da ponude u roku koji bude definisan uslovima licence, a najkasnije u roku od godinu dana od dodeljivanja licence.

A zašto kažem da je namešteno? Prvo, da li je stvarno moguće da niko drugi neće da nam uzme pare za telefoniju? Malo verovatno. Drugo, zašto je uslov za konkurisanje milion pretplatnika? U prevodu, kome je to tako smetalo da SBB postane fiksni operater? Obzirom da cene mobilnog saobraćaja nisu pojeftinile pojavom Telenora u Srbiji, mislim da se ni sa fiksnom telefonijom nismo ni malo usrećili. U novu godinu bez monopola? Jaka stvar!

Izvor: b92.net

Artikelaktionen