Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / members / meka / Vesti / Odbrojavanje do izlaska open source MMOG-a

Odbrojavanje do izlaska open source MMOG-a

аутор: Goran Mekić Последња измена 09:00 29.12.2006.
I mi, GNU gikovi i frikovi, možemo se nadati sigranju u skorije vreme

Hoplon Infotainment, ne samo da koristi FOSS alate za razvoj svog proizvoda, Taikom-a, nego će i on sam biti FOSS. Da je bilo koji drugi proizvod u pitanju, ovo i ne bi bilo zanimljivo toliko, ali se ovaj put radi o igrici MMOG žanra koja uključuje elemente naučne fantastike i magije. Kako bi igrica zaživela sa svim mogućnostima i u punoj snazi, Hoplon se obratio IBM-u da im obezbedi serversku snagu i Internet protok. Kako se očekuju stotine hiljada korisnika ove igrice, pomoć od strane IBM-a je i te kako dobrodošla.

Kao što je rečeno, Hoplon koristi FOSS za razvoj igrice. Neki od programa su Crazy Eddie's GUI System (CEGUI), Simple DirectMedia Layer (SDL), Open Dynamics Engine (ODE), OpenGL i Eclipse. Pored toga, razvojna platforma je IBM System Z na kome trče linux virtuelni serveri (zar postoji nešto drugo :o). Server farma Hoplon-a uključuje SuSE 10 na mainframe-u i Debian, Fedora, i Red Hat na ostalim serverima. Impozantna farma za kompajliranje, zar ne?

Hoplon CEO Tarquinio Teles kaže da se Taikom razvija od početka 2005. koristeći FOSS alate, što, naravno, nije bez izazova. "Opensource pokriva mnoge sfere informatike. Postoje mnoge aplikacije u koje se možete zaljubiti, ali su, na žalost, jadna aritektualna i dokumentaciona rešenja", kaže Teles. Baš zbog toga je naglasio da se svako FOSS rešenje mora dobro proveriti i da se FOSS više ne sme zanemarivati.

Izvor: Linux.com

Дејства на документ

« април 2024 »
април
поутсрчепесуне
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA