Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / 22 inča monitor koji ne troši struju u standby modu

22 inča monitor koji ne troši struju u standby modu

by milobit last modified Mar 07, 2008 01:47 AM
CeBIT 2008 novosti: Fujitsu-Siemens spreman za Green IT

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg CeBIT-a u Hannover-u je Green IT. Stednja dragocenih resursa počela je polako ali sigurno da postaje sastavni deo informacione tehnologije. U tom pravcu je Fujitsu-Siemens Computers predstavio svoj  monitor koji u standby modu ne troši  struju.  22 inčni LCD  po isključivanju  računara i po nestanku signala iz grafičke karte, prekida automacki dovod struje u napajanju pomoću jednog releja.

Da bi se  pri ponovnom startovanju računara  slika  opet pojavila  i monitor se "probudio" potrebno je nešto struje da bi relej mogao ponovo da uključi napajanje strujom. Pre su se za to koristile solarne ćelie, danas P22W-5 Eco koristi interne kondenzatore, kod kojih se napon zadržava i do više dana. U slučaju da smo se vratili sa godišnjeg odmora i da su se interni kondenzatori ispraznili i da nema dovoljno struje da relej ponovo ukljuci dovod struje, još uvek postoji mogućnost da se monitor uključi preko prekidača za paljnje i gasenje monitora.

Ovaj monitor bi trebalo da se pojavi na tržištu u trećem kvartalu ove godine a cena mu još nije poznata.Izvor: www.heise.de

Document Actions