Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Alky pravi Wine-u konkurenciju

Alky pravi Wine-u konkurenciju

erstellt von milobit zuletzt verändert: 19.06.2006 22:32
Novi projekat po imenu Alky koji ima za cilj da omogući korisnicima da izvršavaju Windows aplikacije pod Mac OS X i GNU/Linux sistemima
Novi projekat Alky koncentriše se na »high-end« igre. Za razliku od "kopije" Windows-API-ja Wine, Alky ne startuje separatni server da bi aplikacije mogle da funkcionišu. Alky u suštini predstavlja program za konvertovanje aplikacija. Tako da proizvođač jedne aplikacije pomoću Alky-ja može svoju aplikaciju da prebaci u »native«  aplikaciju  i tako da je ponudi, bez da koristi  separtano okruženje  kao sto je to slučaj kod Wine-a.
Ako je aplikacija pomoću Alky-ja  konvertovana u native format, služi se skupom funkcija koje su smeštene u extra biblioteku. Funkcije koje još nisu implementirane, biće pri konvertovanju prijavljene i prosleđene razvojnom timu. Tako da će razvojni tim moći da portira određene stvari koje fale.
Alky je još u ranom stadijumu i tek na početku tako da nema mnogo šta da pokaže. Kako je razvojni stim saopštio, binarni Translationlayer za Mac OS X je gotov. Za sada je samo moguće konvertovati  jednostavne Popup-prozor aplikacije  u native varijantu. Linux verzija je trenutno još u razvoju. Alky je pod LGPL  licencom i  može se skinuti  sa  SVN servera. Trenuto na projektu rade tri čoveka na Mac OS X varijanti i sedam ljudi na Gnu/Linux varijanti. Zainteresovani programeri su dobro došli.


Wine metod:




Alky metod:






http://www.alkyproject.com/


Artikelaktionen