Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / AMD 780G čip sa integrisanom grafikom prikazuje HD video filmove

AMD 780G čip sa integrisanom grafikom prikazuje HD video filmove

by milobit last modified Mar 05, 2008 06:54 AM
CeBIT 2008 novosti: HD video za AMD 780G čip nije nikakav problem
AMD u svoj 780G čip ne da je ugradio grafičku kartu iz  Radeon 3000 familije, nego je ugradio još i Universal Video Decoder (UVD). Prvi testovi koji koji će biti objavljeni u sledećem C't časopisu (a ja ću se potruditi da vam ga ukratako predstavim u jednoj od sledećih vesti) pokazuju, da jedan običan procesor sa dva jezgra sa 18 do 35 procenata opterećenja bez problema može da pušta Blue-Ray filmove u Full-HD kvalitetu. Pri tome ovaj čip može da upravlja sa dva monitora. Primera radi to mogu biti dva digitalna monitora 2 x Dual-Link-DVI.

AMD je razmišjao i o dolazećem standardu koji se zove DisplayPort, doduše na CeBIT-u je predstavljena trenuto samo jedna matična ploča koja koristi ovaj novi priključak a to je Asrock A780FullDisplayPort. Ostale matične ploče će ubrzo imati ovaj port čim bude više monitora sa ovim priključkom.

Dve slabije verzije 780G čipa će da zaokruze ovu seriju. Čip 780V neće na sebi imati UVD-Engine i taj čip bi trebao da bude štedljiv. Čip 740G razume samo Direct3D 9. Sva tri čipa pripadaju Spieder familiji.



Izvor: www.heise.de

Document Actions