Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Amsterdam na Asterisk-u

Amsterdam na Asterisk-u

by milobit last modified Mar 02, 2009 02:03 AM
Gradska uprava grada Amsterdam telefonira preko Aterisk VoIP servera

Gradska uprava grada Amsterdam prelazi kompletno na Asterisk VoIP sistem rešenje. Asterisk mreža treba da omogući komunikaciju kompletne gradske uprave. 18.000 telefona službenika biće zamenjeno VoIP telefonima. Stim da će biti kupljeno jos dodatno 9.000 mobilnih telefona.

Posle migracije gradska uprava će biti kompletno na slobodnom softveru. Ovim potezom kako je rekao gospodin Arno Jolink, VOIP expert holandske firme Israpunt koja se bavi IP telefonijom, da je to najveći na svetu do sada urađen projekat u ovoj oblasti. Jolink je još naglasio da većina drugih VoIP projekata u sebi ima vlasničkog softvera. Gradska uprava grada Amsterdama htela je da angažuje firme koje se zalažu za otvoren kod i koje aktivno podržavaju otvoreni kod. Zbog toga je grad odabrao firme Digium und Sangoma.

Asterisk sistem može da se pusti u rad bez da se remeti postojeća infrastruktura kao i bez da se kupuje skupa telefonska oprema. Ovo omogućava korak po korak migraciju.

Ovaj pilot projekat startovao je u februaru 2008. godine. Migracija kompletne uprave treba da bude gotova za pet godina. Grad će osetiti uštedu jer će VoIP telefonija da zameni običnu telefoniju.

Izvor: www.osor.eu

 

 

Document Actions