Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / BackTrack 1.0

BackTrack 1.0

by milobit last modified May 30, 2006 01:20 PM
Izašla nova verzija BackTrack LiveCD-a

BackTrack je Live-CD Linux distribucija sa software-om za Security. Nastala je spajanjem  Auditor Secutiry Collection i WHAX-Live-CD-a. Bazirana je na SLAX distribuciji, koja je inače  Live-CD Slackware distribucije.  Ova distribucija nastala je spajanjem najboljih osobina ove dve distribucije, i prednost joj je u tome što ima kompleno sređeno radno okruženje i posle dizanja sistem je spremna za rad.

Šta BackTrack čini posebnim je čitava kolekicja alata za Network Security(bezbednost mreže), Penetration Testing (traženje bezendosnih rupa u sistemu) kao i Exploit-a (iskorišćavanje nađenih bezbednosnih propusta). Pored toga tu su još vsFTPD, Apache i Snort , arhiva SecurityFocus-a i ostale značajne web stranice. Sistem je modularno napravljen tako da korisnik lako može da modifikuje i dodaje stvari koje su mu potrebne. Od grafičkog okruženja tu su KDE i Fluxbox. X11-System se ne startuje automacki nego se korisnik posle dizanja sistema prvo nalazi u shell-u.

BackTrack 1.0 može da se skine sa Mirror servera kao i preko BitTorrent-a. Zahtevnost za jakim i brzim hardware-om nije velika, za  butovanje je potrebno 36MB-a rama dok je za KDE  potrebno 144MB-a.  BackTrack može da se butuje i preko USB-Flash-a.


BackTrack HomePage
Document Actions