Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / Dan slobode dokumenta

Dan slobode dokumenta

аутор: milobit Последња измена 01:00 21.02.2008.
FSN sa ponosom predstavlja inicijativu na kojoj su prethnodnih nedelja radili zajedno pre svega sa prijateljima iz FSFE ali i globalnom zajednicom organizacija i kompanija koja se okupila oko ideje promocije i afirmacije otvorenih standarda u sferi dokument-formata.

Dan slobode dokumenata (Document Freedom Day) je zajednička globalna akcija pokrenuta od strane organizacija i kompanija koje prepoznaju značaj otovrenih strandarda i neophodnost njihove dalje afirmacije i popularizacije. Pored samog dana slobode dokumenata koji će se obeležavati svake poslednje srede u martu, DFD će konstantno raditi na ostvarenju svojih ciljeva, osnaživanju i boljem povezivanju zajednice. Više informacija o samom projektu možete videti na matičnom sajtu www.documentfreedom.org.

Trenutno se nalazimo u procesu registracije DFD timova koji će biti osnovni činioci globalne zajenice. Ukoliko želite da obeležite Dan slobode dokumenata zajedno sa nama, registrujte tim ili se priključite već postojećem timu ukoliko postoji u vašem gradu. Timovi će svoje izveštaje sa obeležavanja ovogodišnjeg dana slobode dokumenata prezentovati i na sajtu DFD-a kako bi globalna zajednica imala uvid u njihove aktivosti.

Pored nadamo se velikog uticaja i značaja koji će DFD imati, ovo je prva velika globalna akcija u svetu slobodnog softvera i otvorenih standarda koja se koordinira iz Srbije. Ovom prilikom se zahvaljemo svim subjektima koji su sa nama pokrenuli DFD, ali i našoj zajednici zahvaljujući čijoj podršci smo uspeli da izgradimo proverenje na globalnom nivou.

Kao što smo pomenuli, registracija DFD timova je u toku, a prvih 100 ćemo podržati sa "DFD starter paketima" koji će sadržati majice, promotivni materijal i zastavu sa motivom ODF logoa koji dominira vizuelnim identitetom DFD-a.


Izvor: http://www.fsnserbia.org/

Дејства на документ

« октобар 2023 »
октобар
поутсрчепесуне
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA