Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Gentoo Linux Security Advisories (GLSA) ponovo na mailing listi

Gentoo Linux Security Advisories (GLSA) ponovo na mailing listi

by milobit last modified Oct 10, 2011 03:44 PM
Gentoo Linux Security Advisories (GLSA) dobio pojačanje

Bezbednosni propusti u Linux distribuciji Gentoo ne objavljuju se na mailing-listi od januara ove godine. Razlog za ovo je manjak ljudi. Sigurnosni propusti redovno se popravljaju i ažuriraju, ali tim zadužen za sigurnost je do sada imao prioritet da sve sigurnosne propuste što pre popravi i objavi ih. Za dodatni posao pisanja o sigurnosnim propustima na mailing listu jednostavno nije bilo vremena. Sve informacije o sigurnosnim popravkama mogle su se pročitati na Bugtracking sistemu.

Gentoo sigurnosni tim je u međuvremenu dobio pojačanje i najavio da će odmah početi sa obaveštavanjem o sigurnosnim propustima i preko mailing liste. "Gentoo Linux Security Advisories (GLSA)" bi trebao biti redovno ažuriran preko mailing liste, homepage-a Gentoo distribucije, kao i preko bugtracking-sistema.

Sve popravke koje su objavljenje u poslednjim mesecima, iako su ih Gentoo korisnici uredno instalirali, sigurnosni tim želi da i u kratkom izveštaju napiše objavi, i distribuira preko mailing-liste. Ovim bi se popunila rupa koja je nastala od januara meseca, kada je poslednji izveštaj objavljen, pa do danas.

 

Info: http://archives.gentoo.org

Document Actions