Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / GNU/Linux install day na FTN-u

GNU/Linux install day na FTN-u

аутор: Nikola Kotur Последња измена 00:15 14.05.2006.
Na inicijativu vrednih asistenata Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu, desio se prvi Dan Instaliranja u kome je LUGoNS učestvovao kao podrška sa tehničke strane...
S obzirom na to da GNU/Linux sve više postaje normalna stvar u svim sferama društva, pre ili kasnije i naše edukacione institucije su to uvidele. Najviše na inicijativu mladih asistenata Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu, organizovan je Install Day, odnosno dan instalacije, GNU/Linuxa.

Studenti na vežbama, recimo iz Operativnih Sistema, su u kontaktu sa slobodnim softverom otvorenog koda i koriste ddd frontend za gdb debager. Predrag Rakić je započeo inicijativu da se organizuje Install Day na kome će studenti imati priliku da dobiju asistenciju od iskusnih GNU/Linux korisnika prilikom instalacije operativnog sistema, a Lazar Stričević je nastavio i fenomenalno organizovao ovaj dan.

LUGoNS, zajedno sa timom iz Atomix Linux-a, je pomogao studentima da instaliraju GNU/Linux distribucije na svoje računare, pretežno se radilo o Knoppix i Atomix distribucijama. Mi se nadamo da smo bili od pomoći.

S obzirom da je naš cilj širenje svesti o slobodnom softveru otvorenog koda, ovaj dan je samo početak saradnje sa FTN-om i asistentima na tom fakultetu koji su vrlo stručni i imaju dobar uvid u budućnost informacionih tehnologija.

Budući projekti tek stoje pred nama.

Дејства на документ

« aвгуст 2022 »
aвгуст
поутсрчепесуне
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA