Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / GNUZILLA 34-35

GNUZILLA 34-35

erstellt von milobit zuletzt verändert: 24.11.2007 10:56
Idemo dalje
Iako vreme koje je prošlo od prethodnog broja i činjenica da čitate još jedan dvobroj ne idu u prilog naslovu, dozvolite da vas ubedim(o) u suprotno.


Pre nekoliko nedelja imao sam šansu da se, između ostalog i zahvaljujući tome što sam urednik GNUzille, upoznam sa glavnim i odgovornim urednikom sajta LinuxWorld.com, Donom Martijem. Iako GNUzilla nije preterano efektivna van ex jugoslovenskog govornog područja iz očiglednih razloga, Don je pokazao interesovanje za časopis, pa je nakon pogleda na većinom nerazumljiv tekst (kako je i sam rekao, razume izvode iz terminala) usledio veoma zanimljiv predlog. Ukratko, nakon svakog izdanja GNUzille, na njegov email će stizati izvodi članaka na engleskom, među kojima će biti odabirani za Linux World najzanimljiviji, a njihovi autori će biti kontaktirani u cilju prevoda istih na engleski jezik i objavljivanja na sajtu. Drugim rečima, autori GNUzille će biti u prilici da engleski prevod članka objave na Linux Worldu i za to budu adekvatno plaćeni, a GNUzilla i Linux World ovim postaju partneri.

Druga osetna novina koju ovaj broj donosi jeste pokušaj da povećamo količinu povratnih informacija od vas. U to ime smo na adresi gnuzilla.fsn.org.yu/komentari postavili sajt na kom će biti dostupni delovi uvodni pasusi članaka spremnih za vaš komentar. Na kraju svakog članaka možete videti link koji vas vodi ka prostoru rezervisanom za komentar dotičnog članka. Argumentovani komentari će nam biti od velike pomoći u budućnosti, pa se nadamo da ova ideja neće završiti na pokušaju. Unapred hvala.

Ovaj broj obeležava intervju sa jednim od glavnih aktera suđenja koje je Microsoft konačno etiketiralo kao ono što smo i znali da jeste, a Carlo Piana je bio i više nego raspoložen da odgovori na nekoliko pitanja koje sam mu postavio za GNUzillu.

Skoro da sam potpuno siguran da se vidimo za manje od mesec dana, hvala na svim pitanjima "kada će nova GNUzilla". Uživajte!

Ivan Jelić


Sadržaj:
Uvodna reč, Vesti
Distribucije
Mandriva 2008
Ubuntu 7.10
Softver
Plasma
Blender među profesionalcima
Gimp 2.40
Embedded sistemi
Sloboda
Advokat protiv đavola

Info: http://gnuzilla.fsnserbia.org/

Artikelaktionen