Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / IPTV i kod nas

IPTV i kod nas

аутор: Dušan Širadović Последња измена 03:29 06.12.2008.
Telekom predstavio Open IPTV

Nova usluga Telekoma, Open IPTV je digitalna televizija koja se emituje preko interneta, usluga nudi potpuni uvid u programske šeme, mogućnost naprednog pretraživanja programa, kreiranje liste omiljenih kanala, elektronsku videoteku, i dodatne usluge kao što je: “video na zahtev” koja korisniku omogućava da iz fotelje pretražuje bazu filmova, odabere film i odgleda ga tokom sutrašnjeg dana; ili “snimanje sadržaja” koje je zbog detaljnog uvida u programsku šemu olakšano i može se snimiti i odgledati u naredna 3 dana!

Komercijalna ponuda open IPTV trenutno podrazumeva probno korištenje u trajanju od mesec dana nakon čega se korisnik odlučuje da li će uslugu nastaviti da koristi i postati pretplatnik. Promotivni period traje do 31. januara 2009 godine, a naplata će se vršiti preko jedinstvenog računa za telekomunkacione usluge “ Telekoma Srbija”, zahtev za Open IPTV se podnosi u svim korisničkim servisima!

Direktor Telekomove Direkcije za komercijalne poslove Vladimir Lučić rekao je da se takva vrsta digitalne televizije putem Interneta prvi put nudi u Srbiji i objasnio da će korisnici koji se odluče za novu uslugu imati na raspolaganju 60 domaćih i satelitskih kanala, a prvih mesec dana korišćenje biće besplatno.

Tehnički uslovi za Open IP TV jesu digitalna telefonska veza uz obavezno instalirani ADSL, a televizijski signal se dobija preko posebnog uređaja Set-Top-Box, koji ugrađuju tehničari Telekoma, rekao je Lučić na prezentaciji u Sava centru, gde se održavao telekomunikacioni forum Telfor.

Open IP TV omogućava da se iz baze Telekoma zatraži reprodukcija neke emisije, utakmice ili filma koje je korisnik propustio da pogleda, objasnio je Lučić i napomenuo da za to nije potrebno da se ima video-rekorder jer se sve emisije snimaju na serveru Telekoma. Tu uslugu, poznatu kao "video na zahtev", moguće je zatražiti i sedam dana unapred, dodao je Lučić. Mesečna pretplata na Open IP TV je 500 dinara plus PDV, naveo je Lučić i dodao da Telekom može bez dodatnih troškova da ugradi i ADSL uređaj da bi mogla da se prati digitalna televizije ukoliko klijent ne želi da koristi brzi internet.

Izvor: Blic

Дејства на документ

« април 2024 »
април
поутсрчепесуне
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA