Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / LLVM verzija 3.0

LLVM verzija 3.0

аутор: milobit Последња измена 18:24 03.12.2011.
Verzija 3.0 LLVM Compiler-Framework-a posle sedam meseci nakon izlaska verzije 2.9 donosi sa sobom mnogobrojne promene kao što su brže generisanje koda i kompatibilnost sa postojećim alatima.

LLVM tim sa univerziteta u Ilinoji označava LLVM kao jednu kompajler strategiju za efektivnu optimizaciju, jedan virtuelni set instrukcija i kompajler infrastrukturu. Trenutno se vrše istraživanja o primeni u oblasti kompajlera, arhitekture, sigurnosti i operativnih sistema.

LLVM (Low Level Virtual Machine) definiše jedan set instrukcija koji se oslanja na RISC mašine ali pruža na raspolaganje širok spektar informacija i podataka o protoku informacija. Ovo sa jedne strane omogućava dobru transformaciju objektnog koda, a sa druge strane informacije mogu da se dodaju na program koji se trenutno izvršava. Ovim su moguće dalje transformacije u toku linkovanja, u toku rada i na samoj izvršnoj datoteci kao i kada program nije u radu.

U verziji 3.0 Clang je u potpunosti zameno llvm-gcc-Compiler. Generisanje koda je i dalje poboljšano tako što je registar za alokaciju ponovo napisan. Ovim bi trebalo da je omogućeno da registri bolje iskorišćavaju ciljni procesor. Interno predstavljanje prevedenog programa više puta je revidirano: Atomski pristup memoriji  i uslovi redosleda takođe su dodati, izuzeci su implementirani iz početka kao i kompletan tip sistema. Generisanje koda za MIPS arhitekturu je sa "eksperimentalnog" dostiglo na "skoro završen" status.  Informacije o kodu i brzini mogu da se izraze u formatima koji GNU alatima gcov i gprof mogu da se predstave.

Pored ovih poboljšanja tu su još mnogobrojna sitna poboljšanja, napravljena je i korektura internog API-a. Sve detaljne informacije možete pročitati ovde.

 

Info: llvm.org

Дејства на документ

« март 2024 »
март
поутсрчепесуне
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA