Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / Londonska berza: putevima linuksa

Londonska berza: putevima linuksa

аутор: Vladimir Atanackovic Последња измена 18:55 24.02.2011.
LSE (Londonska berza, eng: London Stock Exchange) napustila je upotrebu programa pisanog u C#, za Microsoftov Windows i SQL server, i sada upotrebljava program pisan u C++, za SuSE Linux platformu. Computerworld UK, Leo King, 15.02.2011.

Londonska berza: putevima linuksa

LSE (Londonska berza, eng: London Stock Exchange) napustila je upotrebu programa pisanog u C#, za Microsoftov Windows i SQL server, i sada upotrebljava program pisan u C++, za SuSE Linux platformu. Computerworld UK, Leo King, 15.02.2011.

Londonska berza (LSE, eng: London Stock Exchange) preselila je 14.02.2001. godine svoje osnovne tehnologije koje koristi u radu na C++ i na Novelove (Novell) sisteme bazirane na SuSE linuksu, što je jedna od najvećih promena koju su napravili, pored imenovanja novog izvršnog direktora pre dve godine. Sistemi sada menjaju postavke pisane u Microsoftovom .Netu, za Microsoft Windows Server i SQL Server.

Februar 2009

Xavier Rolet postao je novi izvršni direktor u februaru 2009. godine, nakon niza propusta tehničke prirode koji su doslovno gasili LSE, i odmah po preuzimanju poslova on izjavljuje da ima nameru da popravi poziciju berze u poređenju s njenim specijaliziranim rivalima.

Ova izjava stigla pet meseci nakon gotovo osmočasovnog pada berze, uzrokovanog tehničkim problemima.

Jun 2009

Pojavljuju se prvi izveštaji koji ukazuju na to da LSE namerava da odbaci TradElect, svoju osnovnu platformu, na čije je ažuriranje potrošeno 40 miliona funti u 2007. godini. LSE ipak stoji iza stava da TradElect nije razlog za tehnički pad berze u septembru 2008. godine.

Avgust 2009

LSE počinje s testiranjem alternative TradElect platforme, pokušavajući istovremeno da ubrza poslovanje i smanji troškove. Mesec dana kasnije zajednice okupljene oko otvorenog koda pozdravljaju novosti koje kažu da je LSE odlučila da zameni TradElect platforomom Millennium IT koja je bazirana na linuksu.

Ova najava pokrenula je pravi rat prepucavanja između pobornika otvorenog koda i proizvođača vlasničkih sistema kakav je Microsoft. IBM se zauzima za linuks, ističe da je LSE najveća berza koja koristi Microsoftov vlasnički .Net sistem, dok njeni nemački pandani kakav je Deutsche Borse već koriste linuks u kombinaciji s IBM-ovim programima za razmene poruka. U međuvremenu, Microsoft se pravda, ističičući svoju ulogu dobavljača velikim berzama, u kompleksnim okruženjima s velikim protokom i obradom podataka.

Januar 2010

LSE počinje svoju migraciju na novu platformu baziranu na linuksu, koju opisuje kao "jedno od najbržih, najpouzdanijih i tehnološki najnaprednijih tržišta u svetu".

Juli 2010

LSE odlaže migraciju za još dva meseca s postojeće platforme na linuks. Ideja je bila da se klijentima i dostavljačima dozvoli još vremena za razvoj i testiranje.

Novosti kažu da je Robin Paine, šef za tehnologiju, napustio kompaniju. Pain je bio most preko kog je Microsoft prvobitno doneo TradElect, svoju tehnologiju baziranu na .Netu. Razlog njegovog odlaska nikada nije potvrđen.

Oktobar 2010

U subotu, 09.10, LSE je izvela prvi "živi" test "Milenijumske berze" (Millennium Exchange) u svojim glavnim halama. Klijenti LSE, trgovačke firme, oprobali su ovo "presvlačenje" kako bi stekli prve utiske o novom sistemu i testirali koliko efikasno njihove tehnologije mogu da koriste tehnologiju LSE.

Berza je utvrdila da je taj novi osnovni sistem sada tehnologija koja omogućava najbrže trgovanje na svetu. Te tvrdnje su uglavnom prihvaćene od eksperata trgovine, ali posmatrači su rekli i da su neki drugi sistemi - posebno oni koje koristi NASDAQ u Njujorku - na tragu te brzine, i da bi ih mogli sustići uskoro.

Novembar 2010

LSE odlučuje da odgodi pokretanje trgovačkih zona kešom pod linuksom. Opšteprihvaćeno shvatanje bilo je da trgovagčke firme trebaju još vremena kako bi vlastite infrastrukture pripremile za ovaj prelazak.

Veliki problem na jodenoj od LSE-ovih Turquoise mreža, koja je već koristila novu "Milenijumsku berzu", oborila je čitavu platformu na dva sata. LSE je trgovcima dojavio da se "sumnjivo" dešavanje odigralo na mreži. Finansijka kontrola i policija bili su obavešteni, a berza je odmah po tom dodatno odgodila migraciju svog glavnog tržišta gotovinom na novi sistem sve do početka 2011. godine.

Februar 2011

Devetog februara, samo sedam dana pre no što bi trebali pokrenuti novi sistem na glavnim tržištima, LSe je najavila da je već poodmakla u razgovorima s TMX-om, vlasnikom grupacije koja pod sobom ima Berzu Toronta. Ovo spajanje je najavljeno i kao rad dve strane na investiciji vrednoj 40 miliona funti, koje bi trebalo da standardizuje softver [koji koriste].

Četrnaestog februara, nakon nekoliko sedmica simuliranog trgovanja u kom su učestvovali i kupci, Berza Londona prebacila se na novi sistem, koji sada radi na data-centrima baziranim na Novelovom SuSE linuksu. Taj prelazak označen je i kao jedan od najbitnijih koraka koje je berza napravila u novijoj istoriji, boreći se protiv erozije nastale osnaživanjem specijaliziranih rivala koji su počeli da dominiraju tržištem.

Ljudi koji su uključeni u migraciju izjavili su da je odabir platforme koji je napravila LSE usko vezan za njenu želju da ponudi brzinu u saobraćanju, kao i velike kapacitete, na raspolaganje pratnerskim firmama. Prvi dan rada novog sistema ocenjen je kao veliki uspeh, i sve je prošlo bez prijava ozbiljinijih problema.

Дејства на документ

« април 2024 »
април
поутсрчепесуне
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA