Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Micro$oft globalno blokira standardizaciju dokument formata

Micro$oft globalno blokira standardizaciju dokument formata

by milobit last modified Oct 18, 2007 09:03 AM
Masivne manipulacije od strane Micro$oft-a za cilj imaju guranje njihovog defektnog OOXML formata kao ISO standard

Kada se saznalo u kojoj meri je Micro$oft  manipulisao  gremijum za standarde  po  celom svetu, nezadovoljstvo je bilo veliko.

ISO komitet SC 34 je trenutno nemoćan. Po informacijama Andy Updegrove kratko pre glasanja komitet je obavesten o neočekivanom rastu članstva. Prvo su pristupile 23 organizacije iz različitih država kao posmatrači, da bi zadnje nedelje pre kraja glasanja svoj status promenilo jedanaest posmatrača, što starih tako i novih članova. Kako bi napravili opštu pometnju i sve izbacili iz ravnoteže. Skoro svi novi članovi su glasali za OOXML, dok su stari članovi većinom glasali protiv. Na sreću OOXML nije dobio dovoljan broj glasova. No nije sve još gotovo, pošto Micro$oft do februara ima rok da svoj predlog za standard poboljša.

Radna grupa SC 34 ima još više problema, osim da odluči o OOXML standardu, ali ona na žalost nije u mogućnosti ih rešava: Od početka septembra ove godine pristupanjem novih članova se povećao i broj glasača. Samim tim se povećao i minimum glasova da bi se usvojila bilo kakva odluka. Posle glasanja za OOXML standard sve Micro$osft marionete koje su ušle u biračko telo se uopšte više ne pojavljulju niti glasaju, samim tim nije moguće doneti bilo kakvu odluku jer minimalni broj glasača ne može da se postigne.

Ovo samo pokazuje ko je Micro$oft, kakav je on igrač i da su za njega najprljavije radnje sastavni deo njegove poslovne politike. Da tuga bude još veća i naša zemlja spada u jednu od marioneta koje su pritupile gremijumu i koje su glasali za Miro$oftov defektni standard.


Izvor: www.consortiuminfo.org

Document Actions