Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / OpenMoko najavio Shiftd

OpenMoko najavio Shiftd

аутор: milobit Последња измена 00:42 27.06.2011.
OpenMoko najavio je novi proizvod, koji nema nikakve veze sa prošlim aktivnostima ove kompanije. Shifted se trenutno nalazi samo u obliku web stranice.

Kompanija OpenMoko, osnovana 2007. godine, ima veoma trubulentna vremena iza sebe. Osnovana sa ciljem da razvije potpuno slobodne i otvorene smart-telefone, OpenMoko nažalost nije imao velikog uspeha. Uprkos plasiranju tri proizvoda (Neo 1973, Freerunner i Wikireader) na tržište, stanje je uvek bilo opisivo kao "povuci-potegni". Odluka OpenMoko-a da za svoje proizvode planove hardware-a objavljuju kao javno dostupne, za smart-telefone bazirane na linuksu, kako bi bez ikakve ograničavajuće ili sporne licence svako mogao da ih pravi, nažalost nije prošla. Drugi proizvod smart-telefona Freerunner doživeo je delimičan uspeh. Ovaj telefon i dan danas se poboljšava i nudi, ali ne od same kompanije OpenMoko.

OpenMoko u jesen 2009. godine pravi zaokret u poslovanju usled finansijskih problema i smanjenja broja zaposlenih, napuštajući mobilnu telefoniju i okrećući se ka prenosivom uređaju za Wikipediju, Wikireader-u. Od tada se ništa više nije čulo o njima.

OpenMoko ovih dana ipak daje znakove života. Devetog juna Sean Moss-Pultz poslao je mail na mejling listu OpenMoko zajednice, najavljujući novi proizvod koji nema nikakve veze sa starim proizvodima, pa čak ni sa hardware-om. Proizvod se zove Shiftd. Ova web-bazirana aplikacija napravljena je za deljenje, pretraživanje, ocenjivanje i preporučivanje zanimljivog video-materijala. Direktor Sean Moss-Pultz rekao je da je ova aplikacija nastala iz ličnih potreba. Postoji ogroman broj video-zapisa na Internetu, ali ne i efikasana metoda da se skrene pažnja i da se najznačajniji video-materijal pronađe i pregleda.

Shiftd je još uvek u ranoj fazi prototipa i nalazi se na shiftd.com.  Na njemu još uvek nema puno postavljenog video-materijala, i za početak ovaj sajt podržava samo flash-video ali ne i HTML5-video. Rana faza ovog projekta ima cilj da omogući povratne informacije i mišljenja korisnika. Kasnije se planira da ovaj proizvod bude ubačen u mnoge uređaje i sisteme. Kako bi ovaj proizvod trebao da zaradi pare - Sean Moss-Pultz se nije izjašnjavao.

Дејства на документ

« јануар 2020 »
јануар
поутсрчепесуне
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA