Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Pdf-Import za Openoffice.org

Pdf-Import za Openoffice.org

erstellt von milobit zuletzt verändert: 18.06.2008 11:32
Spremna prva test verzija dodatka za OpenOffice.org pomoću koje je moguć import PDF fajlova.

Po rečima Artem Khvat-a dodatak »PDF Import« omogućava import pdf fajlova i njihovu obradu. Rezultat toga je mogućnost da se dokument sačuva kao Open Document Format (ODF). Pošto se program nalazi još u punom razvoju, postoje i ograničenja. Trenutno je import moguć samo u program za grafiku Draw. Konvertovanje u program za tekst Writer  trenutno još nije izvodljivo. Pomoću Draw programa moguće je delove dokumenta menjati i sačuvatii u ODF formatu. Izgled dokumenta će pri tome zadržati svoju prvobitnu formu.

Ova test verzija podržava PDF dokumente do verzije 1.4, stim da većina dokumenata još uvek neće moći da se koristi. Osim toga još uvek nije moguć import dokumenata koji su zaštićeni. Ovo će naravno biti moguće u jednoj od sledećih verzija.

Fokus sledećih verzija »PDF Import« dodatka je da omogući import Layout-a iz LaTeX PDF kao i kompleksne elemente vektorske grafike. Osim toga, kako se ovde navodi uskoro će biti moguć import u program za obradu teksta Writer, a samim tim i potpuna obrada PDF fajlova.

Ovaj dodatak trenutno radi sa razvojnim verzijama OpenOffice.org 3.0 i StarOffice 9 i može se preuzeti sa ove ove stranice.

Izvor: blogs.sun.com

Artikelaktionen