Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Početak registracije .rs domena

Početak registracije .rs domena

by milobit last modified Feb 29, 2008 10:02 AM
Registar nacionalnog Internet domena Srbije najavio je da će registracija novih Internet domena sa nastavkom .rs početi 10. marta u podne.

Registar nacinoalnog Internet domena Srbije (RNIDS) obaveštava domaću i svetsku javnost  da će registracija novih Internet domena Republike Srbije sa nastavkom .rs početi 10. marta u 12 časova. RNIDS će primati zahteve za registraciju novih .yu domena do 29. februara 2008. u 12 časova, nakon čega registracija novih .yu domena neće biti moguća. Svi do tada registrovani domeni nastaviće normalano da funkionišu najmanje do 30. septembra 2009. godine.

Registraciju novih .rs domena obavljaće 27 domaćih firmi, koje su od strane RNIDS ovlašćene za obavljanje poslova registracije. Korisnici će svoje zahteve za registraciju domena podnositi preko povlasćenih registara. Spisak svih ovlašćenih registara .rs domena, kao i detaljna pravila u vezi sa postupkom registracije i prelaska sa .yu na .rs, mogu se naći na  sajtu RNIDS u sekciji  opšti akti RNIDS i spisak ovlašćenih registara.Izvor: rnids.rs

Document Actions