Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Programer izgubljeni prst zamenio USB drajvom

Programer izgubljeni prst zamenio USB drajvom

erstellt von milobit zuletzt verändert: 18.03.2009 16:42
Kompjuterski programer Džeri Džalava iz Finske koji je izgubio prst leve ruke u nesreći sa motorom, zamenio je prst USB drajvom, piše "Telegraf".


Proteza koju je ugradio izgleda kao potpuno normalan prst, a do dva gigabajta memorije na kojima se mogu čuvati fotografije, filmovi, programi i drugi korisni fajlovi se stiće povlačenjem "nokta", koji sakriva USB priključak.
Programer iz Helsinkija izgubio je prst prošlog leta, nakon što je doživeo nesreću dok je vozio motor. Lekari nisu uspeli da mu potpuno saniraju teške povrede šake i morali su da amputiraju polovinu njegovog domalog prsta.
Kada je rekao lekarima šta je po zanimanju, oni su se našalili da bi trebalo da ima "USB prst", a on je posle prionuo na posao da to i uradi.

Koristeći uobičajenu protezu, on je uspeo da ugradi memoriju, a kako prst nije trajno spojen sa njegovom rukom, može se ukloniti kada se poveže sa kompjuterom.
"Nije povezan trajno sa mojim telom, to je proteza koja se može ukloniti, a u njoj se nalazi standardna USB fleš memorija", rekao je Džeri. "Kada koristim USB, samo ostavim svoj prst u ulazu u kompjuter i uzmem ga nazad kad obavim posao".
On je takođe rekao da razmišlja da uskoro nadogradi svoj lažni prst, odnosno da mu proširi memorijski prostor i doda bežičnu tehnologiju, kao i RFID tag.

 

Izvor: blic.rs

 

Artikelaktionen