Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Push-Network

Push-Network

erstellt von milobit zuletzt verändert: 05.07.2006 03:45
Inicijativa nosoftwarepatents-award.de je izabrala software patent kandidata za mesec jun.

Inicijativa nosoftwarepatents-award.de predstavlja mesečno po pet software patenata, koje stavlja na sajt preko koga posetioci mogu da glasaju za svog "favorita". Pobednici meseca se ponovo predstavljaju na jesen kada se bira software patent godine.

Za mesec jun većina posetioca je glasala za patent EP1022875 koji pripada japanskom IT  koncernu kao i koncernu za telekomunikaciju NTT. Patent EP1022875 se odnosi na mreže, u kome se vrši  "dodeljivanje" informacija  od strane servera  takozvani  Push-Networks.  Glavna fora je u tome što ideja  kao i  intelektulna svojina pripada firmi  NTT  i na osnovu  sadržaja/kategorije  imaju pravo da  odluče kome će dodeliti  informacije a  kome ne.  Ovde  se očigledno radi  o osnovim principima  dodeljivnja informacija  od kojih se mnoge  svakodnevno koriste  u  Internet  forumima kao i u  Usenet News-u, što je još gore i sam internet je ovim pogođen: Internet protokol TCP/IP svrstava pakete sa informacijama po kategorijama, identifikuje ih i zatim im dodeljuje brojeve portova. Svaki firewall filtrira pakete sa podacima na osnovu broja porta i time je ovaj patent povređen.

Organizatori  nosoftwarepatents-award.de su pokušali da stupe u kontakt sa NTT kompanijom i da ih pitaju šta oni o svemu tome misle ali na žalost koncern se uopšte nije oglasio.


http://www.nosoftwarepatents-award.com

Artikelaktionen