Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Reiser4 ipak neće ući u stabilnu granu Kernela 2.6.20?

Reiser4 ipak neće ući u stabilnu granu Kernela 2.6.20?

erstellt von milobit zuletzt verändert: 06.12.2006 02:08
Andrew Morton je poslao Email na Linux Kernel Mailingslistu (LKML) u kome je napisao da uprkos ranijim izjavama da će Reiser4 ući u stabilnu granu Kernela to ipak neće biti slučaj u aktuelnoj verziji i da se od toga za sada odustalo.

Na osnovu aktuelnog plana Andrewa Mortona Reiser4 još uvek ostaje u eksperimentalnoj mm-grani Kernela i neće biti ubačen u sledeću stabilnu granu Kernela 2.6.20. Morton je inače zadužen da se brine o eksperimentalnoj grani Kernela. U jednom od mailova koji je poslao na listu opisuje promene u test okruženju koje se tiču Reiser4 kao »Shall hold in -mm«. Zbog kojih razloga je to napisao nikada nije objavio. Nedostatak reakcija Hackera iz ove oblasti samo podtvrđuje da odlaganje Reiser4 nikome toliko ni nesmeta.

Pitanje da li da se Reiser4 ubaci u stabilnu granu kernela i da li je spreman za korišćenje postavlja se više od dve godine i ta tema je uvek jako "vruća". Vođena je prava rovovska borba oko toga. Od kada je Reiser4 postao stabilan i spreman za normalnu upotrebu, Hans Reiser ako i mnogi drugi uporno zahtevaju da se Reiser4 ubaci u stabilnu granu kernela, ali na žalost to još uvek nije odobreno. Prvobitno je bilo planirano da Reiser4 bude ubačen u Kernel 2.6.20 ali se od toga opet odustalo iz ko-zna-kojih razloga. Suse Linux kao standardni FileSystem koristi ReiserFS ali su i oni najavili da od sledeće verzije to više neće biti slučaj.


Izvor: marc.theaimsgroup.com

Artikelaktionen