Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / SMART E-GOVERNMENT 2008

SMART E-GOVERNMENT 2008

by milobit last modified Dec 10, 2008 03:33 PM
Elektronski identitet i e-Government servisi

Četvrta međunarodna konferencija i izložba SMART E-GOVERNMENT 2008, Elektronski identitet i e-Government servisi održaće se 16. i 17. decembra, 2008. godine u Hotelu Continental, u Beogradu, a prikazaće vodeća tehnička dostignuća u oblastima elektronske uprave i zaštite elektronskog identiteta.

Konferenciju organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije, ASIT, u saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i profesionalcima iz oblasti primene IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru.

Cilj Konferencije je da se na jednom mestu razmotre stanje i aktuelni trendovi u primeni savremenih tehnologija za uspostavu javnih elektronskih servisa za efikasnu i bezbednu razmenu podataka između države, građana i privrede.

Smart e-Government je namenjen predstavnicima državne administracije i biznisa, uključujući vladine IT stratege, industrijske lidere, univerzitetske profesore i nezavisne eksperte.

Glavna tema konferencije Smart e-Government 2008 je: “Realizacija servisa e-Uprave sa najvećim efektom na svakodnevni život građana”.

Program konferencije će obuhvatiti sledeće oblasti:

  • Politika Informacionog Društva
  • e-Government Aplikacije
  • Smart kartice i elektronske ID tehnologije
  • Zaštita e-Government sistema

Najavljeno je i održavanje okruglog stola na temu: “ICAO e-pasoši i elektronske lične karte: izazovi u primeni sistema za identifikaciju građana”.

Smart e-Government organizuje različite programske sadržaje za svoje učesnike kao što su: prezentacije, radionice, seminari, okrugli stolovi i izložbe.

Zvaničan sajt konferencije: smartegov.rs

Izvor: itdogadjaji.com

 

Document Actions