Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Tiny Core Linux 2.0

Tiny Core Linux 2.0

erstellt von milobit zuletzt verändert: 08.06.2009 16:49
Objavljena nova verzija

Razvojni tim Tinycore distribucije, zvanično je objavio verziju 2.0. Tinycore je minimalan sistem, čiji ISO u verziji 2.0 staje na 11 MB-a. Sa novom verzijom dolazi jos jedna varijanta Microcode koja omogućava da se distribucija "olakša" za još 4 MB-a, tako da sve staje na 7 MB-a.  Tinycore u sebi ima Windowmanager JWM,  Busybox, Tiny X i Fltk.

Tinycore 2.0 baziran je na kernelu 2.6.29.1 i glibc 2.9. Cryptohome koristi samo AES algoritam. Sistem je sveukupno u novoj verziji komforniji. Nova udev pravila generišu automacki imena za CD i DVD uređaje, novi tc-config i desktop.sh podržavaju Window Manager preko WM korisničkog priključka. Takođe Wallpaper-GUI dobro funkcioniše sa više nego jednim WM-om. Sve promene kao i novine možete pogledati na zvaničnoj Release Notes strani.

Tinycore na osnovu svoje veličine i kratkog vremenskog perioda startovanja radi kompletno iz radne memorije. Korisnici su u mogučnosti sve pakete da naknadno instaliraju koji su im potrebni za svakodnevni rad. Microcore koji je baziran na Tunycore, odriče se kompletno X okruženja. Tinycore i Microcode mogu da se skinu sa distro.ibiblio.org.


Izvor: Tinycorelinux

Artikelaktionen