Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Uhapšen Hans Reiser

Uhapšen Hans Reiser

erstellt von milobit zuletzt verändert: 11.10.2006 14:51
Kako medji tvrde, Hans Reiser otac Reiser File System-a, uhapšen je zbog sumlje da je ubio svoju ženu.

Kako je San Francisco Chronicle objavio, sumlja se da je Reiser ubio svoju ženu. Nina Reiser je živela sa njime od 1999 godine u Oakland-u. Kako mediji tvrde u Maju 2004 godine došlo je do razvoda. Posle toga počinje i svađa ko će dobiti starateljstvo nad decom. Nina Reiser je zadanji put viđena trećeg septembra kad je bila kod Reiser-a da dovede decu. Sledeći dan na zakazani termin se nije pojavila. Njen automobil kao i lične stvari pronađene su nedelju dana kasnije i to sve zajedno sa tašnom i stvarima iz kupovine u predgrađu Oakland-a.

Prema istrazi policije kuća Hans Reiser-a dva puta je bila pretresena. Mediji prenose da policija nema više skoro nikake nade da će Ninu Reiser pronaći živu, stoga je raspisala nagradu od 15.000 dolara za bilo kakvu korisnu informaciju.

Hans Reiser je trenutno izolovan u istražnom zatvoru i nije još imao prilike da razgovara sa svojim advokatom, policija je prenela da je Reiser nekooperativan i da još ništa nije rekao u vezi dana kada je Nina nestala.

Hans Reiser je postao poznat po pravljenu Reiser File System-a, koji je razvio u svojoj firmi Namesys. Studirao je na univerzitetu Berkley u Kaliforniji.

Kako će se ovo dalje odnositi na ReiserFS ostaje da vidimo, poznato je samo da je prošlog meseca odbijenen Reiser-ov zahtev da ReiserFS 4 bude u bačen u Kernel i da je zbog toga vođena velika diskusija.



Artikelaktionen