Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / Vaš život ili vaši podaci

Vaš život ili vaši podaci

аутор: Nikola Kotur Последња измена 14:31 11.08.2006.
Moralnost softvera za doktorsku praksu.

Vaša ćerka je upravo imala automobilsku nezgodu. Pala je u nesvest na putu za bolnicu, pre nego što je uspela da kaže bolničarima ime svog doktora. Ovo je vitalno važno zato što urgentno ne može znati da je ona insulin-zavisni dijabetičar sa alergijom na penicilin, a njen doktor je u stanju da im da relevantnu medicinsku istoriju.

Ili, makar bi mogao da je obnovio ugovor za tehničku podršku za svoj softver u kome čuva zdravstvene kartone. On to nije uradio, ipak, i sada su njegove informacije - i informacije vaše ćerke - zaključane u vlasničkoj bazi podataka kojoj ne može da pristupi.

Ma koliko ovo zvučalo alarmantno ili neverovatno, ovo se stvarno može desiti. Intercare je izdavač popularnog sistema za upravljanje medicinskom praksom koji se zove Dr. Notes. Kada su se neki doktori pobunili zbog drastičnog povećanja godišnje cene iznajmljivanja ovog softvera, odsečeni su od pristupa informacijama o sopstvenim pacijentima.

Pročitajte ceo članak Kirka Strausera na sajtu FreeSoftwareMagazine.com koji analizira ovaj slučaj, a takođe bi mogli pogledati i informacije koje se nalaze na sajtu GPL Medicine. Moralnost softvera za medicinsku praksu je stvarno dovedena u pitanje...

Дејства на документ

« септембар 2022 »
септембар
поутсрчепесуне
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA