Anmelden


Passwort vergessen?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Sie sind hier: Startseite / Vesti / Vim 7

Vim 7

erstellt von milobit zuletzt verändert: 09.05.2006 09:00
Ižašla verzija sedam popularnog editora Vi IMproved

Preko četiri godine su prošle od izlaska verzije 6, za to vreme su izašle četiri aktualizirane verzije kao i mnošto popravki. Krajem prošle godine Bram Mooleanaar je najavio najstabilniju verziju Vim-a svih vremena, i evo je konačno je pred nama.

Ovaj omiljeni alat prvenstveno koriste programeri i system administratori,  i jedan je od neizbežnih alatki  u svakom pogledu.

Nova stabilna verzija Vim-a sadrži mnogo novina. Pre svega editor sadrži pravopis za preko 50 jezika. Novina je da je ubačen inteligentni sistem za  kompletiranje naredbi  za C, HTML, Ruby, Python, PHP i ostale jezike  kao i  Tab strane.  Modernizovan je i  Undo-System  (sistem za vraćanje izbrisanih stvari) podrška za Vim skripte, ubačena je aktuelna vezija Unicode-a  kao i pretaživanje i navigacija traženja udaljenog direktorijuma.  Integirsana je i grep funkcija, koja funkcioniše na svim platformama i koja podržava zapakovane arhive.

Vim predstavlja implementaciju UNIX editora Vi, stim da su dodate mnogobrojne fukncije kao i multi level Undo-System i Syntax-Highlighting,

http://www.vim.org/ 



Artikelaktionen