Пријава


Да ли сте заборавили лозинку?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
Налазите се овде: Дом / Vesti / Yahoo, Igalia i Renesas pristupili Linux Fondaciji

Yahoo, Igalia i Renesas pristupili Linux Fondaciji

аутор: milobit Последња измена 04:08 25.04.2011.
Yahoo postao najmlađi član Linux Fondacije

Linux Fondacija, industrijski konzorcijum za promovisanje, razvoj i širenje linuksa, u zadnje vreme beleži značajan porast novih članova. Od 11.04. proizvođač polu-provodnika Renesas uz dobrodošlicu se pridružio grupaciji. Renesas prvenstveno želi da učestvuje u aktivnostima radne grupe koja se bavi potrošačkom elektronikom, kao i da pomogne u organizaciji LinuxCon-a koji se ove godine održava u Japanu. Jedna od specijalnosti firme Renesas je proizvodnja visoko-integrisanih čipova, koji za sebe predstavljaju kompletan računarski sistem (Systems-on-Chip, SoC).

Igalia, firma osnovana u Španiji, a u međuvremenu je postala internacionalna firma, bavi se uslugama koje su zasnovane na razvoju mnogih projekata kakvi su GNOME, Webkit, MeeGo, Linux-Kernel, freedesktop.org i Qt. Pristupanjem Linux Fondaciji ova firma želi da podrži i ojača linuks, da pojača inicijativu u domenu desktopa i razvoja kernela, kao i mobilnih i embedded-sistema.

Kao najmlađi član pozdravljena je i firma Yahoo. Jedan od pionira u oblasti pretraživača, a danas firma digitalnih medija koja pripada jednom od najvećih korisnika linuksa na svetu, želi da preko Linux Fondacije više i bolje podržava linuks. Yahoo želi da se uključi u radnu grupu koja se bavi virtualizacijom, kao i da pomogne oko pravnih pitanja u vezi sistema koji rade "u oblaku" ("Cloud"), poput pitanja održanja Open-Source licenci. Preko Fondacije, ova firma želi direktno da dođe i do razvojnih timova kako bi mogla neposredno da im predoči svoje želje i probleme.

 

Izvor: pro-linux.de

Дејства на документ

« јун 2022 »
јун
поутсрчепесуне
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
lugons projekti

bal2con

Kako postati haker

tor.lugons.png

slackbook.png

gentoo_handbook

machine

BARBOSSA