Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Zbogom .co.yu

Zbogom .co.yu

by Dragan Lukić last modified Nov 04, 2008 10:05 PM
RNIDS se konačno oglasio po ovom pitanju.

Produžena registracija .yu domena do 2. marta

Srpska preduzeća koja imaju internet adrese u starom .yu domenu trebalo bi od sutra do 2. marta da produže registraciju. Ukoliko to ne učine, Registar nacionalnog internet domena Srbije je najavio da će ih deaktivirati.

To znači da se sajtovi, koji ne produže registraciju, više neće videti na internetu, a ni elektronska pošta im više neće funkcionisati.
Preduzeća će moći da u dodatnom roku, do 30. aprila, produže stare domene da bi oni ponovo postali aktivni, a domeni preduzeća koja to ne učine biće zauvek obrisani iz registra, što znači da će prestati da postoje.
Domen .yu treba da prestane da postoji 30. septembra 2009. godine, a RNIDS je najavio da će od Međunarodnog internet registra Ajkana (ICANN) zatražiti da se rok produži za godinu dana zato što je potrebno dosta vremena da nove adrese uđu u baze podataka internet pretrazivača poput Jahua i Gugla, i u mejling liste.

vest preuzeta sa sajta BLIC-a

U samom štampanom izdanju je ovome posvećen kvadratić 4*4cm i čak nema ni svog ovog teksta koji je prenet. Toliko o tome koliko jedna BITNA informacija dobija medijske pažnje, posebno od strane glavnog i odgovornog RNIDS-a!
Ala će biti iznenađenja kad počnu da "padaju" sajtovi.... mada u krajnjoj instanci... ovo će biti dobar filter za srpski internet prostor.

P.S. Moram samo dodatno da iskomentarišem Ajkan, Gugl i Jahu... ajd za druga dva još i nekako... ali "prevođenje" SKRAĆENICE!!!!! BRAVOOO za "novinara"!!

Document Actions