Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Aktivnosti / Female:Pressure i Open:Sound

Female:Pressure i Open:Sound

by milobit last modified Mar 21, 2009 02:47 PM
Prezentacija projekata Female:Pressure i Open:Sound
When Mar 27, 2009
from 07:00 PM to 09:00 PM
Where Vojvode Bojovica 13
Contact Name
Add event to calendar vCal
iCal
Petak, 27.03. u 19h, Prezentacija projekata Female:Pressure i Open:Sound

Gošća: Andrea Mayr, Beč (Open Source programerka)

Female:Pressure je internacionalna baza žena–DJ-eva, producentkinja i vizuelnih umetnica, koje se uglavnom bave elektronskom muzičkom scenom. Data baza je internacionalni resurs talentovanih žena i može da se pretražuje po geografskoj lokaciji, profesiji, stilu i umetničkim imenima. "Zašto postoji toliko malo žena-aktivistkinja na sceni elektronske muzike?" - je često postavljano pitanje. Odgovor ne leži u brojnosti već u načinu na koji su i da li su prepoznate... Female:Pressure služi jačanju mreže, komunikacije i reprezentovanja umetnica širom sveta.

Female:Pressure je na prvom mestu alatka koja obezbeđuje vidljivost žena u okviru polja kojim dominiraju muškarci, i poboljšava njihovu generalnu komunikaciju. Data baza/web site je javno dostupan izvor informacija, osmišljen i osnovan od strane bečke umetnice Electric Indigo tokom 1998. godine – tehnološki odgovor na nezahvalnu poziciju žena – dj-eva i producentkinja. Programiranje i neprestani razvoj ove platforme je u rukama Andree Mayr, Open Source programerke iz Beča. Do sada, female:pressure sadrži oko 1030 članica iz 52 zemlje i mnoge od njih se mogu lično kontaktirati ili je uz njihov profil postavljen link koji vodi na njihove web stranice. Pored web platforme, female:pressure takođe sadrži i mailing listu.

Godine 2005. Andrea Mayr i Electric Indigo su osnovale muzičku produkcijsku platformu open:sounds – mogućnost za umetnice na female:pressure da razmenjuju muziku i rade zajedno pod CreativeCommons licencom. Prvi rezultati open:sounds platforme su objavljeni na CD-u "open:sounds vienna" 2006. godine, a 2008. godine su objavile female:pressure dvd1 koji predstavlja bečke video umetnice koje su kreirale video radove za internacionalne open:sounds numere.

http://www.femalepressure.net

http://www.femalepressure.net/pressetext.html

http://www.femalepressure.net/opensounds.html

http://www.femalepressure.net/dvd.html

http://artinprogress.femalepressure.net/about

Prezentaciju organizuju Centar za nove medije_kuda.org i LUGoNS – Linux User Group of Novi Sad, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, Beograd.

More information about this event…

Document Actions

Filed under: