Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / AxeZ / IBM želi PC bez Microsofta

IBM želi PC bez Microsofta

by AxeZ last modified Aug 08, 2008 11:52 PM
IBM pokreće novu inicijativu zajedno sa Novell.om, Red Hat-om i Canonical-om kako bi podigao upotrebu Linuxa na viši nivo. Posle 10 godina podrške Linux operativnim sistemima IBM nastavlja da izaziva Microsoft podrškom Linuxu ovog puta direktnim napadom na Enterprise tržište.

Iako IBM i Microsoft se takmiče i sarađuju međusobno već dugi niz godina, ovo je najdirektniji napad na najjači bastion koji je u MS rukama.

Ideja oko Microsoft Free PC-ja se već dugo krčka kaže Ina Kuznjecova, jedna od odgovornih za Linux u IBM-u. Kuznjecova navodi kako je povratna informacija od kupaca koji su uštedeli mnogo novca upotrebom Linux baziranih rešenja

Ova inicijativa uključuje Novell, Red Hat i Canonical sa svojom Ubuntu distribucijom u pokušaju da se izmeste Microsoftove tehnologije.
IBM će obezbediti svoje Lotus Notes, Lotus Symphony i Lotus Sametime poslovne pakete na svakoj od ovih distribucija a takođe cilja na instaliranu korisničku bazu Microsofta na small business tržištu.Izvor: www.internetnews.com

Document Actions