Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / Iva Blue / Dan Slobodnog Softvera u galeriji O3on

Dan Slobodnog Softvera u galeriji O3on

by Iva Blue last modified Sep 20, 2012 05:52 PM
15. septembar 2012.

Okupljanje korisnika i ljubitelja Slobodnog softvera dogodilo se u subotu 15. septembra u galeriji O3on u Beogradu. Okupilo se blizu stotinak posetilaca.

Organizatori dešavanja stigli su već u 12 časova kako bi pripremili sve neophodno za ovo dešavanje. Od 13 časova počela su prva predstavljanja i predavanja.

Događaj je otvorio najmlađi predstavnik zajednice Zlatan Vasović (ZDroid) pričom o Slobodnom softveru i otvorenom kodu. Pridružio mu se i naš kolega Goran Mekić (meka) pričajući o počecima linuxa u kratkim crtama.

Predavanja su se nizala, predavači iznosili svoja lična iskustva u radu i korišćenju Slobodnog softvera. Bilo je zanimljivih trenutaka sa prenosivim računarima koji nisu u potpunosti želeli da sarađuju sa nama toga dana, ali kako je u pitanju okupljanje korisnika Linuxa, ni jedan problem nije bio dovoljno veliki i nerešiv.

Meni je najviše pažnje privuklo MOOC predavanje gde su iscrpno pobrojani online besplatni kursevi programiranja. Sve to i više od toga ćete naći u video materijalu.

Kolege iz Mozilla zajednice Srbije snimale su ceo događaj pa tako svi zainteresovani mogu pogledati predavanja putem ovog linka.

Nadamo se da će ovaj događaj i iduće godine okupiti ovoliki broj posetilaca, a naravno da se nadamo i većem broju.

Document Actions