Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / Iva Blue / RITUAL FEST

RITUAL FEST

by Iva Blue last modified May 30, 2012 06:11 PM
Novi festival u Novom Sadu od 1. do 3. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ritual Fest je nova festivalska manifestacija u Novom Sadu, koja će se održati ovog vikenda, od 1. do 3. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U nameri da bezrezervno podele stečena iskustva, i pritom da se i zabave, kolektivi Baseline, Audio Colours i Anarh se odlučuju za RITUAL FEST. Pridružuju im se Pustolovunice, Anuhs, Braća Burazeri, Noa Kuf, Headcreator, Squeegee, Ženski Kreativni Prostor, Vilart, Šolaja, Bastards , Ludifico i Vile od svile.

U tri festivalska dana imaćete priliku da vidite, čujete i probate sve ono što vam formalno obrazovanje ne pruža. Moći ćete da saznate kako napraviti sound system, kako modifikovati neupotrebljive predmete, papir, hranu, kako da filcate vunu, napravite šablon, žonglirate. Predstavićemo vam izložbe domaćih brendova odeće i nakita, koncerte, DJ nastupe i muzičke producente.

U petak će Audio Colours ugostiti Digitron Soundsystem iz Zagreba, Baga Sound iz Tuzle uz podršku novosadske rege i dab ekipe: Irie Revolution, Butchaa i Ras Milenka.

Subota je rezervisana za Baseline projekat Back2Back Sessions, gde će nastupiti dvanaest di-džejeva uz podršku tri emsija. Gosti su hrvatske zvezde dramenbejsa i dabstepa: Filip Motovunski, Meniga i MC Chakka, te Rahmanee i Necone iz Beograda. Back2Back Sessions je popularni DJ hepening altrnativne elektronske muzike, pokrenut pre tri godine u nameri da svaki novi nastavak bude novi performans. Na festivalskoj ediciji, pored gostiju nastupiće ekipa domaćina - Baseline DJs uz podršku Salvadora Diaspore, Jelowa i Sorrisa.

Nedelju, treći festivalaski dan obeležiće koncerti grupe Bicikl iz Beograda, Rab L Khali, Mokar Lebac i JKMAMKM iz Novog Sada, te live nastupi i DJ setovi producenta koji čine Anarh Indirect Transmission: Igor Stangliczky, Sloxxx, Daniel Aleksandar i mnogi drugi.

Program festivala će se održati u prostoru Borisovog ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaz na dnevne programe je slobodan, dok je cena jednodnevne ulaznice za noćne programe: 300 dinara do ponoći a 400 dinara nakon ponoći. Ulaznice se prodaju od 21h prilikom ulaska na festivalsko veče.

Detaljnije informacije o učesnicima, radionicama, izvođačima i izlagačima, kao i satnici Ritual Festa, možete saznati na sajtu festivala: www.ritualfest.com

Document Actions