Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / gbranko / slackfind - Slackware Packages Search

slackfind - Slackware Packages Search

by gbranko last modified Feb 11, 2009 02:04 AM
Centralizovana pretraga slackware paketa

Pojavio se jedan veoma zgodan pretraživač koji pomaže Slackware GNU/Linux korisnicima da pronađu pakete za svoju distribuciju.

Slackfind, je projekat koji sadrži informacije o paketima, i dozvoljava pretragu paketa na više zvaničnih i nezvaničnih "Slackware" repozitorijuma.

Postoji klasična, kao i napredna pretraga koja daje mogućnost biranja verzije, imena paketa ili sekcije u kojoj se nalazi. Postoje i filteri kojima se olakšava pretraga i preglednost rezultata, pretragu je moguće ograničiti samo na ciljni repozitorijum, verziju distribucije ili arhitekturu za koju je paket kompajliran.

Slackfind poseduje i statistiku broja paketa, mirror-a po svakom site-u, i količine kompresovanih i dekompresovanih podataka.

Pretraživač je veoma jednostavno dizajniran, tako da je ostvarena dobra preglednost stranice i veoma kratko vreme pristupa u slučaju korišćenja nekog sporijeg vida komunikacije.

Ciljevi ovog projekta su:

  • Učinti Slackware popularnijim i jednostavnijim za korišćenje.
  • Centralizovanje informacija o paketima.
  • Povećati kvantitet kao i kvalitet.

 

Ovaj pretraživač izrađen je uz pomoć Django radnog okruženja, korišćenjem Python programskog jezika i PostgreSQL baze podataka, postoji i blog koji pokreće Byreflow koji leži na istoj Python/Django

osnovi.

 

Document Actions