Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / meka / Vesti / Integrisana muzička sa lampom

Integrisana muzička sa lampom

by Goran Mekić last modified Dec 09, 2008 10:00 AM
Kažu da je lampaško pojačalo bolje, pa što ne bi bilo i integrisano onda

Kada je AOpen izbacio prvu matičnu ploču sa lampom na izlazu, računarsko društvo je bilo podeljeno u tri tabora. Neki su mislili da je to dugo očekivani korak ka revoluciji u računarskom audio svetu. Drugi su mislili da je to idiotizam. Treći su smatrali da je to dobar marketinški potez da se privuče pažnja - na izlazu audio kartice je lampa koja zgodno izgleda kada svetli i obasjava kućište. Barem je tako na reklami.

SOVTEK lampe se prave u Rusiji. Lampe ovog proizvođača se često koriste u profesionalnoj opremi različitih kompanija (na primer, Behringer). Međutim, AOpet predlaže eksperimentisanje sa lampama drugih proizvođača - Philips i Telefunken. Ruski proizvodi verovatno imaju najbolji odnos cena/kvalitet.

Ono što mene izuzetno zanima je kako se ta lampa ponaša leti. Naime, problem današnjih računara je što je sve teže ohladiti procesor, dok lampa ne radi kako treba dok se ne ugreje (setite se pojačala ili starih televizora kojima je trebalo i po nekoliko minuta da prikažu sliku). Ono što je, takođe, nezgodno je što je lampi potrebno dosta struje. Sve u svemu, veoma sumnjivo mi zvuči, ali bih voleo da probam. :o)

Izvor: hifigoteborg.se

Document Actions