Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / members / meka / Vesti / LUGoNS u novim prostorijama

LUGoNS u novim prostorijama

by Goran Mekić last modified Feb 17, 2009 01:17 PM
Napokon smo se sredili

Kao da je bilo pre 100 godina, LUGoNS je dobio prve prostorije - Laboratoriju. Mnoge noći su provedene tamo hakujući linux i izmišljajući toplu vodu na računarima koji su možda stariji i od nekih današnjih članova. Kada se telo koje nam je dalo prostorije raspalo i samo izgubilo prostorije, izgubili smo ih i mi. Veoma smo zahvalni na svom vremenu koje smo mogli da provodimo tamo za skupštine, LID-ove, ... sve što nam je palo na pamet. Da, govorim o Ilije Ognjanovića 7, I sprat. Nostalgično, nema šta, obzirom da sam jedan od prvih članova koji je ušao tamo (DreamerNS je prvi i osoba koja nam je sredila te prostorije).

Onda je došlo vreme kad smo morali da se iselimo. Tužno, ostavili smo neke od jako dobrih trenutaka za sobom, ali se nadamo da nije bilo u zalud.

Sreća nam se osmehnula kada je kuda.org ekipa Crne Kuće 13 odlučila da nas pozove pod svoj krov. Od leta do sad smo uspeli da preselimo računare, povežemo šta je trebalo, organizujemo sami sebi prostor, polepimo plakate, obesimo slike i table, sredimo web kamere (delimično, o tome kasnije), postavimo police za ređanje hardvera, ... jednom rečju, sredimo prostor u kome ćemo boraviti. U međuvremenu smo imali jedan LID i prvo LUGoNS predavanje baš u prostorijama CK13. Iako je dosta urađeno sa novim komšijama, predstoji nam još puno posla do potpuno funkcionalne laboratorije, kakvom je svi zamišljamo. Poželite nam sreću i pridružite nam se na redovnim okupljanjima, redovnoj skupštini, ili kad nas već nađete da se okupljamo u laboratoriji.

Document Actions