Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / 28C3 - Hakeri traže neprijateljski kontakt

28C3 - Hakeri traže neprijateljski kontakt

by milobit last modified Dec 10, 2011 02:50 PM
28th Chaos Communication Congress - Behind Enemy Lines (December 27th to 30th, 2011, bcc Berliner Congress Center, Berlin, Germany, Earth, Milky Way)

Prošlogodišnji moto CCC (Chaos Computer Clubs) kongresa 2010. godine koji je glasio "Mi dolazimo u miru"  ove godine zamenio je moto "Iza nepritaljskih linija": 27. decembra počinje 28. Chaos Communication Congress (28C3) u Berlinu. Kongres će svojim  predavanjem otvoriti naučnik Evgeny Morozov, poreklom iz Belorusije koji se bavi istraživanjem medija u USA, a koji je već dobro poznat kao skeptik kada je u pitanju oslobađajući efekat Interneta. Vlade i koncerni prema njegovom mišljenju, žele po svaku cenu i dalje da osiguraju kontrolu nad Internetom kao i dominaciju nad mrežnom infrastrukturom.

Posle toga u nastavku prvog dana  predavanje će održati Boing-Boing-Blogger i online aktivista Cory Doctorow "o predstojećem ratu protiv opšte obrade podataka" i o univerzalnom računaru. "Copyright rat" je bio tek početak glasi njegova teza, mogućnosti koje povezujemo sa personalnim računraima tek treba da budu ograničene i smanjene.

Kompletan program takozvani Fahrplan sa satnicom nalazi se već online.  I ove godine organizatori su odlučili da ostanu u već tradicionalnom bcc-u (Berliner Congress Center). Veoma tražene karte za sva četiri dana odavno su već rasprodate, cena jedne karte iznosila je 80€, što je deset evra skuplje nego prošle godine. Dnevne karte moći će da se kupe na ulazu ali njihov broj je takođe ograničen i uglavnom se rasprodaju već na samom početku prvog dana.

Kompletna predavanja ranijih godina možete preuzeti sa ftp servera katedre za informatiku univerziteta u Mannheim-u.

Info: 28C3

Document Actions