Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Inkscape konkurs Beograd 2028

Inkscape konkurs Beograd 2028

by milobit last modified Mar 31, 2008 03:42 PM
Magazin COM organizuje nagradni konkurs vektorskog crteža povodom svog jubileja, 250. broja

Od 247. broja magazina COM započinje konkurs Inkscape radova, u kome poziva sve čitaoce da se oprobaju u vektorskom crtanju korišćenjem ovog programa otvorenog koda. Svi originalni radovi treba da budu pripremljeni i poslati na adresu redakcije (redakcija@com-yu.com) u nativnom Inkscape formatu, pod PD licencom (Public Domain), i podacima autora: ime i prezime, adresa, telefon, email. Radovi će biti organizovani i izloženi u jednoj beogradskoj galeriji (detalji će biti objavljeni naknadno), dok će žiri sastavljen od dizajnera i grafičkih profesionalaca izabrati najbolje, čijim će autorima pripasti vredne nagrade. Poslednji rok za slanje radova je 10. maj, dok će izložba, uz prigodno obeležavanje 250. broja magazina COM, biti održana u junu 2008. godine.

Tema Inkscape konkursa je „Beograd 2028. godine“. Zamislite kako će u to vreme izgledati okruženje u kome živimo; motivi na radovima mogu biti širokog spektra, od građevina, vozila, pa do futurističkih kontejnera. Pustite mašti na volju i naučite da koristite Inkscape program. Aplikacija se može preuzeti sa adrese www.inkscape.org, i dolazi u verzijama za Windows, Linux i Mac OS X. Prema tome, opravdanja za ne učestvovanje nema.

Na konkursu mogu učestvovati svi građani Srbije od 7 do 107 godina, a radovi ne moraju biti vrhunskog nivoa. Ponekad je i sama ideja bolja od svega ostalog. Budi hrabar/a i „naoštri“ svog miša!

Na ovoj stranici biće postavljeni svi prispeli i prihvaćeni radovi, dok će sa izabranim radovima naknadno biti organizovana izložba. Radi vaše inspiracije mgazin COM postavio je nekoliko crteža poznatih Inkscape umetnika, tek toliko da vidite šta se sa ovom aplikacijom može uraditi.


Izvor: http://com-yu.com/konkurs/index.php

Document Actions