Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / OpenMoko za Bozićne praznike

OpenMoko za Bozićne praznike

by milobit last modified Nov 15, 2007 08:51 AM
Zaboravite IPhone, OpenMoko donosi revoluciju sa sobom!

Kao što je već pisano o Linux baziranom  Smartphone-u FIC Neo1973 koji je trebao da počne da se proizvodi za široke narodne mase u oktobru. Taj termin je pomeren za kraj decembra. Kako se u Wiki-ju navodi  Smartphone je u fazi 2 pripreme za masovno tržište i počeće da se prodaje kratko pred božić. Ove informacije nisu zvanične i nisu još potvrđene. Razvojni tim još uvek radi na završnim finesama hardware-a. Istovremeno se radi na poboljšanju izgleda desktop-a pošto je prva verzija dobila status ne komfortabilne, za koje je isto potrebno vreme.

Hardware revizija koja treba da se pusti u masovnu prodaju zove se GTA02v3. Trenutno se radi na više različitih varijanti kako bi se dobila optimalna kombinacija GPS-chip-a i ostalih komponenti. Kompletan dizajn hardware-a bi trebalo da bude gotov oko 20. septembra. Mesec dana kasnije se planira da se prve gotove mustre pošalju članovima razvojnog tima na  testiranje.  Testovi bi trebali da traju oko mesec dana.  Ako provera bude  uspešna  10. decembra bi trebalo da se krene sa proizvodnjom a 20. decembra i sa prodajom.

U odnosu na "nultu" seriju koja je pravljena samo za programere i koja je u momentu bila kompletno rasprodata, nova verzija će biti bolja i što se tiče hardware-a i software-a. Nova vrezija u sebi će imati WLAN-Chip Atheros AR6K za IEEE 802.11 b/g. Da bi wlan karta stala u telefon zvučnik je morao da se malo seli sa prvobitnog mesta. Stavljen je brži procesor. (Samsung 2442, ARM-kompatibel) Nova je i grafička karta  SMedia 3362 koja podržava 2D i 3D kao i dodatna flash memorija od 256MB-a. U zavisnosti od opreme cena će se kretati od 450 do 600 US-Dollara.

Izvor: http://wiki.openmoko.org/wiki/Neo1973

Document Actions