Log in


Forgot your password?
prijatelji LUGoNSa
gnu.gif
linuxzasve.jpg
hulk.jpg
zextras_logo.png
 
You are here: Home / Vesti / Startovao screenshots.debian.net

Startovao screenshots.debian.net

by milobit last modified Nov 21, 2008 09:06 PM
Debian razvojni tim startovao je vizuelni servis za svaku aplikaciju

Kako se sa Debian mailing liste moglo pročitati, ovaj novi servis treba da omogući korisnicima da pre instalacije steknu vizuelni pregled aplikacije koju hoće da instaliraju. U galeriji slika razvojni tim sakuplja slike aplikacija. Svi koji žele da se priključe ovom servisu kranje su dobrodošli i mogu sami da postavljaju slike aplikacija. Sve prikupljene slike biće objavljene tek pošto su proverene od strane administratora.

Osnovu ovog servisa čini softver Debshots. Postoji mogućnost da se galerija kasnije ubaci u instalaciju i da pre nego što instalirate aplikaciju možete da vidite kako ona u stvari vizuelno izgleda. Ovakavu sturkturu sistemema Christoph Hass je već predvideo i isplanirao.

Ideja galerije za aplikacije nije nova. Već odavno postoji želja razvojnog tima da se o ovako nešto napravi. Trenutno se na adresi screenshots.debian.net nalazi tek oko 360 slika aplikacija. Dok sve aplikacije ne budu imale svoje vizuelno predstavljanje treba da prođe još neko određeno vreme. Debian trenutno ima oko 20.000 paketa koje se nalaze u aktuelnoj verziji ove distribucije.


Izvor: http://screenshots.debian.net
Document Actions